miércoles, 21 de octubre de 2009

NOZZE a Disneyworld

Feia temps que no escribia aqui i si ho faig de fet es per una recent incorporació a l'Ipod el que no vol dir que sigui una novetat. De fet son les Nozze di Figaro amb la meravellosa Victòria dels Àngels de l'any 1952 al Metropolitan. Es curiós que una grabació feta fa 55 anys es pugui comparar perfectament a qualsevol més actual. Potser serà que l'òpera és un gènere atemporal
No cal dir que ella és el principal alicient per aquesta audició, a més de cantar fent honor al seu nom hi posa molta gràcia en l'interpretació (el públic no para de riure). A més és de les poques cantants de renom (sinó la única) que ha fet alhora la Rosina del Barbiere i la Comtessa de Le Nozze, un mateix personatge en dos moments vitals diferents (Dove sono i bei momenti). La joventut lluminosa de Rossini i la maduresa vitalista de Mozart.
La Susanna crida l'atenció per una veu peculiar que contrasta amb la de la Comtessa, una veu cridanera, incisiva però també molt divertida que em va fer pensar en la Minnie Mouse. (d'aquí vé el nom de l'article)
A partir d'aquí em vaig anar imaginant els personatges Disney interpretant aquesta obra. (tot i que era una mica dificial fer-los encaixar tots). Així Siepi era evidentment un vivaç Mickey Mouse, Valdengo un furiós anec Donald, Angeles una elegant Daisy, etc.
En fí que he passat una bona estona repassant una versió sobretot molt divertida de l'òpera de Mozart amb un so digne i que es pot posar inmediatament després de les següents referències en estudi que a més tenen millor so.